SAKARYA / ADAPAZARI - Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz tarafından mart ayı KUTADGU BİLİG OKUMALARI  etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programımızı gerçekleştirdik. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Harika Aslıhan MARANGOZ öncülüğünde şehitlerimizin anısına  Çannakkale Anıtı çalışması ve panosu hazırlanmış olup büyük beğeni ve farkındalık yaratmıştır.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda  düzenlenen bir törenle kutlandı.

Mrt

Merkezimiz öğretmenlerimiz ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladık. Aynı zamanda kulüp öğretmenlerimiz tarafından 8 Mart panosu hazırlanmıştır.

Mrt

01-07 Mart Deprem Haftasında merkezimiz öğrenci ve  personeline tahliye tatbikatı yapılarak bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz tarafından şubat ayı Deyimler ve Atasözleri Okumaları Etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Merkezimizde tüm idareci, öğretmen ve yardımcı personelimize İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Şbt

Yeşilay Haftası, "Yeşilay Varsa Hayat Var"

1-7 Mart Yeşilay Haftası, “ Yeşilay Varsa Hayat Var” sloganıyla kutlanıyor. Yeşilay, farklı yaş gruplarına yönelik önleme projeleri ile eğitimin, sanatın, sporun gücünden yararlanıyor. Türkiye genelinde sayıları 107’ye ulaşan Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veriyor.

Şbt

Merkezimiz öğretmenleri tarafından öğrencilerimize Kişisel Temizlik ve Hijyen  Eğitimleri verildi.

SAĞLIK: Yalnızca hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir.

TEMİZLİK: Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan önlemlerin tümüne denir.

KİŞİSEL TEMİZLİK: Her insan kendi temizliğinden kendisi sorumludur,

Bakımlı ve temiz olmak sağlıklı bir yaşamın ilk koşullarından biridir.

Hijyen : Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü hijyen olarak tanımlanır.

Şbt

Merkezimiz öğretmenleri tarafından öğrencilerimize Sağlıklı Beslenme Eğitimleri verildi.

Eğitimde yeterli ve dengeli beslenme, spor yapmanın hareket etmenin önemi olduğunu içeren bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

Ock

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Yalnızca insanların günlük hayatının işleyişi değil, yeryüzündeki doğal yaşamın işleyişi de tümüyle enerjiye dayanır. Bu denli önemli olan enerjinin bilinçsiz kullanımının ve israf edilmesinin de sadece bizlerin değil, bütün canlıların geleceği açısından kötü sonuçları olacaktır. Enerjinin gereğinden fazla kullanılması doğal kaynakların daha hızlı tükenmesine, çevrenin daha çok kirlenmesine ve küresel ısınmanın hızlanmasına yol açar. Ayrıca aile bütçesinden ve ülke ekonomisinden daha çok para çıkmasına da neden olur.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Ock

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Süleyman AKGÜL 'den Merkezimizi ziyaret etmiştir.

Ock

Bakanlığımızca başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ile  okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları sayesinde öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu kapsamda proje ekibi öğretmenlerimiz tarafından "Bilen Oturur Etkinliği " ve  “Kelime Türetim Etkinliği” düzenlenmiştir.